Hoppa till sidans innehåll

Välkommen

02 FEB 2018 09:36
Välkomna till Slättö Sand medeln och High Chaparral sprinten 2018.
  • Skapad: 02 FEB 2018 09:36

Glida nedför en sanddyn, runda en kamel eller stämpla vid en oas....ja, det kommer nog inte att hända även om vi i år bjuder på lite "öken-tema" för lördagens tävling. Vi har nämligen fått godkänt av Länsstyrelsen att köra en medeldistanstävling i naturreservatet Slättö sand. Slättö sand som är ett flygsandfält som idag till största delen är bevuxet med tallskog. För att beskriva det ovanliga området följer här inbjudans terrängbeskrivning:

-"Större delen av området består av naturreservatet Slättö sand som är ett flygsandfält. Området fick sin karaktär efter senaste istiden då forn-Bolmen drog sig tillbaka och efterlämnade detta ovanliga område. De öppna sandytorna är idag inte många, underlaget består främst av en blandning mellan sand, grus, lavbeklädda områden samt lingonristäckta partier.  

Området är delvis bevuxet med gammal gles tallskog medan en stor del av området är helt öppet. Däremellan finns några mindre områden med närmast ogenomtränglig bergtall som bildar ett labyrintliknande mönster.

Kuperingen växlar från stora helt platta områden till småkuperade detaljerade områden samt en stor kulle mitt i området."

Ja, Slättö sand är onekligen en speciell miljö. Själva reservatet är en knapp kvadratkilometer stort, så kartan kommer att ritas även i angränsande skog som också den består av skogsbevuxen sandmark. Området har använts av klubben för träning sedan 15 år tillbaka i tiden men det är första gången området används för en riktig tävling. Kartan kommer att ritas om från grunden nu i vår med nytt grundmaterial.

Efter lördagens tävling, som har starten på eftermiddagen, rekommenderar vi att ni återhämtar er med klubbkompisarna på High Chaparrals camping för att var laddade inför söndagens sprintorientering i wild west-staden. Det är nu fjärde året i rad vi orienterar i nöjesparkens vindlande gränder. Arenan blir vid ”hästarenan” där vi hållit hus 2015 och 2016. Banläggarna har några ideér om hur man kan skapa bra sprintorientering ända in i mål.

För den som inte fått nog av äventyr finns ju också Mighty marsh run som är ett traillopp med start från samma arena som sprintorienteringen. Första start är klockan 11,00 och underlaget är tunga myrar, vattenhål blandat med lättöpta stigar och fantastisk fin gles tallskog.

Varmt välkomna till en annorlunda och spännande orienteringshelg!

Bredaryds SOK

Skribent: Per Sigvardson
Epost: Adressen Gömd

  

BSOK

 

 

KONTAKT

Tävlingsledare
Håkan Svensson
Epost
Tel 070-6293724


 

Samarbetspartners:

high-chaparral-logo

ravelli_vit-01

 


Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0370695005
E-post: This is a mailto link