Hoppa till sidans innehåll

High Chaparral-sprinten 2 juni 2019

26 FEB 2019 15:34
Tävlingsledaren hälsar er välkomna!
  • Skapad: 26 FEB 2019 15:34

När detta skrivs ligger snön djup och High Chaparral-sprinten känns tämligen avlägsen. Men som vi alla vet: tiden går fort och snart är det sommar och därmed dags för HC-sprinten.

Det blir en del nyheter i år, exempelvis så väljer vi att endast köra en sprinttävling och denna blir på söndagmorgonen. Allt fokus blir på den och vi ska göra vårt bästa för att den ska bli en verkligt positiv upplevelse. Någon tävlingssugen kanske undrar varför vi inte erbjuder någon tävling på lördagen som vi ”alltid” gjort, anledningen är att vi i september arrangerar DM medel och stafett och att vi därför gör HC-sprinthelgen något mindre. Nu kan vi istället lägga allt krut på en tävling istället för att sprida ut energin på flera..

På nöjesanläggningen High Chaparral händer det alltid saker och då tänker jag i detta fallet på att hus flyttas, staket byggs, plank rivs, läktare byggs mm. Den största förändringen i år är nog att en av dammarna ska delvis fyllas igen och göras om till en guldvaskningsanläggning med ett vattendjup på någon decimeter. Kanske bli våt om fötterna i år?

Förra året spetsades banläggningen till ett snäpp genom att vi skapade att antal konstgjorda hinder. Syftet var förstås att öka utmaningen och få till nya vägvalssträckor så att man inte kan förlita sig på gammal lokalkännedom. Även i år blir det sannolikt några konstgjorda hinder men inte så många och dessa blir tydligare markerade på kartan. Arenan blir på hästarenan där vi kört de flesta gånger.

För den som har krafter kvar efter HC-sprinten rekommenderar vi att testa Mighty Marsh Run (MMR). Det är ett traillopp som startar från samma arena som HC-sprinten och strax efter att HC-sprinten är avslutad. Banlängderna varierar mellan 2,5 km upp till 10 km och underlaget varierar mellan fasta barrstigar, gles tallskog och tungsprungen mosse. Mossen är för övrigt inte vilken som helst utan nationalparken Store Mosse.

Som vanligt erbjuder High Chaparral ett rejält rabatterat inträde för alla deltagare såväl på lördagen som söndagen så varför inte förlägga en rolig och spännande klubbresa till High Chaparral 2-3 juni.

Varmt välkomna till High Chaparral sprinten 2019

Håkan Svensson, tävlingsledare

Skribent: Andreas Johnsson
Epost: This is a mailto link

  

BSOK

 

 

KONTAKT

Tävlingsledare
Håkan Svensson
Epost
Tel 070-6293724


 

Samarbetspartners:

high-chaparral-logo

ravelli_vit-01

 


Postadress:
Bredaryds SOK - Orientering
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Besöksadress:
Ringvägen 26
33371 Bredaryd

Kontakt:
Tel: 0370695005
E-post: This is a mailto link